tiistai 24. toukokuuta 2011

Savuporo-sienipiiras

POHJA
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
½ tl Maldon-suolaa

TÄYTE
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ purjo
2 dl metsäsieniä
1 rkl öljyä
100 g kylmäsavuporoa
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta persiljaa
⅛ tl Maldon-suolaa
⅛ tl mustapippuria

MUNA-KERMASEOS
50 g juustoa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
½ tl Maldon-suolaa

Nypi voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja suola. Painele taikina keraamiseen piirasvuokaan. Esipaista 200 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna purjo. Kuullota sipulit ja sienet öljyssä pannulla. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Lisää poro ja yrtit pannulle. Mausta suolla ja pippurilla. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Raasta juusto. Sekoita kananmunat ja kerma. Mausta seos suolalla. Kaada muna-kerma täytteen päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista 170 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.

Resepti: Henri Alén ja MTV3 Köyhät ritarit 24.5.2007

ENSI KERRALLA
Pohja paloi alkuunsa. 15 minuutin esipaisto 175 asteisessa uunissa riittänee. Vahvan makuinen piiras tarvitsee salaatin rinnalleen.

Ei kommentteja: