lauantai 1. lokakuuta 2011

Minttu-vihannesriisi

1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
3 rkl tuoretta minttua
4 kevätsipulia
1 dl neitsytoliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
8 dl vettä
3½ dl pitkäjyväistä riisiä

Kuori ja silppua sipuli, porkkana ja valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Silppua minttu ja kevätsipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli ja porkkana. Lisää valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi, sitruunankuori ja sitruunamehu. Kun vesi kiehuu, lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää minttu ja kevätsipuli. Nauti kanan kaverina.

Resepti: Parade Magazine 11.9.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Öljy imeytyy riisiin, mutta ehkä vähempikin riittäisi?

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 1.10.2005

Ei kommentteja: