sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Italialainen pastasalaatti

250 g simpukkapastaa
50 g pinjansiemeniä
350 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 punasipuli
200 g puhvelimozzarellaa
12 mustaa oliivia
25 g tuoreita basilikanlehtiä

KASTIKE
5 tuoretta basilikanlehteä
5 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
100 g parmesanjuustoa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Anna pastan jäähtyä. Samalla kun pasta kypsyy, paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla 1-2 minuutin ajan kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna siementen jäähtyä. Halkaise tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuutioi mozzarella.

Valmista salaattikastike: Silppua basilika. Laita oliiviöljy, balsamietikka ja basilika pieneen kulhoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti. Peitä kastike tuorekelmulla ja siirrä sivuun. Rakenna salaatti tarjoilukulhoihin. Kaada kastike salaatin päälle ja koristele tuoreilla parmesaanilastuilla.

Resepti: Pastanjauhantaa 19.6.2007
Resepti: Maittavat salaatit 2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: