maanantai 25. heinäkuuta 2011

Sinappiset lihavartaat

Sinappimarinadi tuo vaihtelua grilli-iltojen BBQ-valtakuntaan. Marinadista riittää makua kilolle lihaa.

MARINADI
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia
4 rkl kokojyvädijonsinappia
2 rkl dijonsinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 tl paprikajauhetta (voimakasta)
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

VARTAAT
1 kg naudan sisäfileetä
12 varrastikkua

Kuori ja silppua valkosipuli. Leikkaa rosmariini pienen pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna marinadin maustua huoneen lämmössä ½-4 tunnin ajan.

Liota varrastikkuja kylmässä vedessä puolen tuninn ajan. Leikkaa filee ensin pituussuuntaan neljään osaan. Leikkaa sitten jokainen lihapala vielä kuuteen osaan. Laita jokaiseen varrastikkuun kaksi lihapalaa. Aseta vartaat alustalle ja kaada puolet marinadista vartaiden päälle. Grillaa vartaita 4-6 minuutin ajan. Levitä paiston aikana lisää marinadia vartaiden pinnalle. Anna vartaiden paistua tarpeeksi kauan, niin että liha saa rapean pinnalla. Älä käännä liian usein! Anna vartaiden levätä 5 minuutin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: Bobby Flayn Grilling for Life (2005)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Kokeile possu- tai kanavartaita.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 25.7.2008

Ei kommentteja: