torstai 14. huhtikuuta 2011

Täytetyt tomaatit

Täytetyt tomaatit ovat oikeastaan syksyinen ruoka ja parhaimmillaan silloin, kun löydät mehukkaita terttutomaatteja.

12 tomaattia
2 tl Maldon-suolaa
1 sipuli
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesanjuustoa
1 rkl oliiviöljyä
1 kg paistijauhelihaa
1 tl mustapippuria
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 rkl dijonsinappia
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl maitoa

Leikkaa tomaateista kannet pois ja tyhjännä sisus lusikalla. Kuivaa tomaatit sisältä keittiöliinalla. Suolaa tomaatit ja aseta ne talouspaperille kuivumaan aukkopuoli alaspäin. Kuori ja silppua sipuli, salottisipulit ja valkosipuli. Raasta parmesanjuusto. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, mutta varo ettei se pala. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastele leipäviipaleet vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää sitten pannulle. Sekoita jauhelihan joukkoon sinappi, persilja ja valtaosa parmesanjuustosta. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa lusikallinen maitoa. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Leikkaa tomaattien pohjasta pois ohut suikale niin, että tomaatit seisovat tukevasti. Lusikoi täyte tomaattien sisälle ja laita tomaatit uunivuokaan. Ripottele päälle loput parmesanjuustosta. Paista uunissa 30 minuutin ajan kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja kuumia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: Liv ja French Food at Home

ENSI KERRALLA
Keittiöliinalla kuivaaminen tuntuu vähän hassulta, samoin tomaatin kansien poisheittäminen. Kannethan voi laittaa täytteen päälle koristeeksi. Kahteentoista tomaattiin ei saa työnnettyä kiloa jauhelihaa. Puolita jauhelihan ja suolan määrä, mutta jätä muut määrät ennalleen. Täyte oli maistuvaa, mutta voisi olla hieman pehmeämpää.

Ei kommentteja: