perjantai 1. heinäkuuta 2011

Lihaliemi possusta

Possun luut ovat kanaa isompia. Niinpä possuliemen keittäminen kestää kauemmin.

2 kg possun luita
3 rkl rypsiöljyä
3 porkkanaa
3 sellerinvartta
3 sipulia
1 valkosipuli
1 tomaatti
3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 oksaa tuoretta salviaa
2 oksaa tuoretta timjamia
15 mustapippuria
2 laakerinlehteä
1½ rkl tomaattipyrettä

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Laita luut uunipellille ja ripottele päälle öljyä. Paahda kuumassa uunissa tunnin ajan. Kuori ja paloittele porkkanat, sellerit, sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatti. Lisää vihannekset uuniin paahtumaan puoleksi tunniksi. Sekoita silloin tällöin etteivät vihannekset pala. Valuta luista ja vihanneksista rasva. Siirrä ne isoon kattilaan. Lisää yrtit, mausteet ja tomaattipyree. Peitä kylmällä vedellä. Kiehauta liemi. Kun ensimmäiset kuplat ilmestyvät liemen pintaan, laske lämpöä ja anna liemen kiehua hiljakseen. Kuori vaahto liemen pinnalta. Anna liemen hautua 8-10 tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä liemi. Siirrä liemi rasioihin ja anna levätä jääkaapissa yön yli. Poista seuraavana päivänä rasva liemen pinnalta. Siirrä liemi takaisin kattilaan ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä. Lihaliemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän tai pakastimessa kauemmin.

Resepti: Pork, knife and spoon 1.7.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 5.10.2012 - villisikaliemi

Ei kommentteja: