sunnuntai 28. elokuuta 2011

Marinoidut paprikat

Paprikat ovat edullisimmillaan elokuun lopulla. Säilö silloin kesän maut talteen marinadiin. Muista hankkia ajoissa lasipurkkeja!

2 kg punaisia paprikoita
2½ dl sitruunamehua
4 dl valkoviinietikkaa
3 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1½ tl Maldon-suolaa

Täytä iso kattila vedellä puolilleen. Kiehauta vesi. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Pese, puolita ja puhdista paprikat. Voitele paprikat oliiviöljyllä. Levitä paprikat uunipellille ja paahda uunin ylimmällä tasolla. Kun paprikoiden pinta on mustunut ja kupruilee, nosta paprikat uunista kulhoon. Peitä kulho foliolla tai kannella. Paprikoiden kuori irtoaa helposti kun ne saavat olla hetken höyryssä. Revi varovasti paprikoista kuoret. Kuori ja paloittele valkosipulit. Kuumenna kattilassa sitruunamehu, etikka, oliiviöljy, valkosipuli ja suola. Kasta lasipurkit ja kannet kiehuvaan veteen. Siirrä paprikat lasipurkkeihin. Kaada kuuma öljy-etikkaseos lasipurkkeihin niin että paprikat peittyvät. Jätä purkkeihin parin sentin verran tyhjää. Pyyhi purkkien reunat puhtaiksi ja laita kannet kiinni. Laita purkit kiehuvaan veteen niin että purkit peittyvät. Keitä 15 minuutin ajan. Nosta purkit jäähtymään. Purkki napsahtaa kun kansi painuu kunnolla kiinni.

Resepti: Simply Recipes 28.8.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Little Red House 25.3.2010
Jokihaka kokkaa 4.4.2012

Ei kommentteja: