sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Mangojuustokakku

175 g kaurakeksejä
75 g voita

TÄYTE
4 liivatelehteä
200 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
2 rkl kiehuvaa vettä

KUORRUTUS
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 dl mangososetta
mangoviipaleita

Sulata voi. Murenna keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja voisula. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalla. Taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita kakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viiden minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vaahdota kerma. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan. Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Valmista kuorrutus. Laita liivatelehdet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Sulata liivatteet kuumaan veteen. Lisää mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Nosta kakku hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitselle kakun ympäri, jotta reuna irtoaa. Irrota vuoka. Koristele mangoviipaleilla.

Resepti: Hanna Jensen 2.10.2009 ja Anu Heinaro

ENSI KERRALLA
Kaikkien suosikki! Laitoin päälle kaksi säilykepurkillista mangoa, jotka soseutin sauvasekoittimella. Vauvanruokamango ei ehkä olisi yhtä makeaa? Kokeile päälle muita raikkaita makuja kuten mustaviinimarjahyytelöä. Täytettä voisi olla enemmän, jolloin kakku olisi korkeampi. Laitoin puolet enemmän sitruunamehua, yhden kokonaisen sitruunan verran, mikä oli hyvä ratkaisu. Liivatteen määrää voisi vähentää, jotta täyte olisi pehmeämpi.

VILKAISE MYÖS
Limepippuri 23.5.2011

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kakusta saa ihanan mangoista, kun lisää täytteeseen purkillisen säilykemangoa - paloina tai soseena (olen tehnyt täytteen monesti monitoimikoneella, niin mango menee soseeksi mukavasti) ja muistaakseni vielä pari purkkia mango-pilttiä. Silloin liivatteet voi liuottaa säilykemangon liemeen. Suosittelen!

Maisa kirjoitti...

Kuulosta niiiiin hyvältä!