perjantai 12. elokuuta 2011

Mangoldi-bataattigratiini

1 kg perunoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1½ kg mangoldia
60 g voita
⅛ tl muskottia
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
5 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta timjamia
100 g Gruyére-juustoa

Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Revi mangoldin lehdet irti varsista ja pilko molemmat palasiksi. Kuullota sipuli voissa isossa kattilassa. Lisää mangoldin varret. Mausta kasvikset muskotilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 8 minuutin ajan. Lisää mangoldin lehdet ja hauduta kunnes lehdet ovat pehmenneet. Valuta kasvikset siivilässä. Valmista kastike. Lämmitä kerma ja valkosipuli kattilassa. Sulata kaksi ruokalusikallista voita toisessa kattilassa. Sekoita jauhot voin sekaan ja kypsennä hetki. Kaada kerma kattilaan koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Raasta juusto. Voitele uunivuoka. Levitä perunat, kasvikset, juusto ja kastike vuokaan kolmeen kerrokseen. Levitä loput juustoraasteesta kuorrutukseksi. Paista tunnin ajan. Anna gratiinin levätä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Smitten Kitchen 12.11.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Joo-o, mangoldia ei kyllä löydy marraskuussa.

Ei kommentteja: