sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Gluteeniton saaristolaisleipä

1 rkl voita
3 perunaa
5 dl piimää
50 g tuorehiivaa
1 dl siirappia
1 rkl Maldon-suolaa
1 dl tattarilesettä
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 dl tattarijauhoa
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g voita

VOITELUUN
1 rkl vettä
1 rkl siirappia

Voitele kaksi leipävuokaa. Raasta perunat ja purista ylimääräinen neste perunaraasteesta. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja suola piimän joukkoon. Lisää taikinaan raastettu peruna, tattarileseet, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Täytä leipävuoat puoleen väliin saakka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Anna leipien kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan. Paista leipiä uunin keskitasolla 50 minuutin ajan. Voitele leivät vesi-siirappiseoksella. Anna leipien jäähtyä peittelemättä.

Resepti: Maku 6/2007 ja Marjo Jokinen

ENSI KERRALLA
Aikas hyvää. Vaikka väri on vaalea, on maku kohdallaan. Puhtaissa kauraleseissä ei kuulema ole gluteenia, mutta käytin varmuuden vuoksi tattarirouhetta kauran sijaan.

VILKAISE MYÖS
MonkeyFood 17.4.2008
Keliakialiitto

Ei kommentteja: