sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Romainea, appelsiinikrutonkeja ja vuohenjuustokastiketta

romainea
appelsiinikrutonkeja
vuohenjuustokastiketta

VUOHENJUUSTOKASTIKE
1 dl vuohenjuustoa
1 dl smetanaa
1 dl majoneesia
1 dl piimää
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta basilikaa tai rakuunaa
2 rkl lehtipersiljaa
2 rkl ruohosipulia tai kevätsipulia
½ rkl timjamia
½ tl chilijahetta
1 rkl sitruunamehua tai limettimehua
1½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

APPELSIINIKRUTONGIT
10 dl vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl appelsiiininkuorta
½ tl chilijauhetta
⅛ tl Maldon-suolaa

Valmista ensin kastike. Sekoita kulhossa vuohenjuusto, smetana ja majoneesi. Vatkaa piimä sekaan. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään. Säilytä jääkaapissa.

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla. Kuutioi leipä. Viipaloi valkosipuli ja kuullota öljyssä. Sekoita valkosipuliöljy leipäkuutioihin; heitä valkosipuli pois. Raasta appelsiininkuori. Sekoita mausteseos ja sirottele leipäkuutioiden päälle. Sekoita hyvin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Paista 12-15 minuutin ajan.

Sekoita salaatti ja nauti.

Resepti: Cook and Be Merry 15.5.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: