tiistai 2. elokuuta 2011

Karhunvadelmia ja vaniljakastiketta

tuoreita karhunvadelmia

KASTIKE
10 dl kuohukermaa
2½ dl sokeria
10 kananmunan keltuaista
2 tl vaniljauutetta

Lämmitä kattilassa kerma ja puolet sokerista. Vatkaa kulhossa keltuaiset, puolet sokerista ja vaniljauute. Kaada lämmin kerma varovasti keltuaisseokseen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka sekoittamista koko ajan kunnes kastike sakenee. Kun kastike on sopivan sakeaa, nosta kulho toisen kulhon päälle, joka on täytetty jääpaloilla. Silloin kastike ei jatka kypsymistä. Säilytä vaniljakastike jääkaapissa kunnes on aika herkutella. Tarjoa karhunvadelmat ja vaniljakastike kauniissa jälkiruokakulhoissa.

Resepti: The Pioneer Woman 2.6.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Karhunvadelmia on parhaiten saatavilla heinä-elokuussa.

VILKAISE MYÖS
Michael Ruhlman 16.4.2009
Mysi Lahtisen Juhlat (2004)
Isoäidin reseptillä 20.1.2011
Kivistössä 6.9.2011
Michael Ruhlman 18.4.2013
Kotikokista ammattilaiseksi 17.1.2013

Ei kommentteja: