perjantai 9. joulukuuta 2011

Sahramitagliatellea ja jättikatkarapuja

400 g esikeitettyjä jättikatkaravunpyrstöjä
2 sitruunaa
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
25 g voita
2½ dl kermaa
¼ tl Maldon-suolaa

SAHRAMIPASTA
½ pussia sahramia
1½ dl haaleaa vettä
5 dl durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl Maldon-suolaa

Valmista ensin pasta keittovalmiiksi. Sekoita sahrami haaleaan veteen. Sekoita jauhot, kananmunat, öljy ja suola kulhossa. Lisää sahramivettä taikinaan pienissä erissä. Vaivaa taikinaa huolella, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Kaulitse pasta levyiksi ja leikkaa tagliatelleksi.

Laita suuri kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten. Huuhdo sulatetut katkaravut. Raasta sitruunoiden kuori. Hienonna persilja. Lämmitä voi ja kerma kattilassa. Kun voi on sulanut, purista kattilaan yhden sitruunan mehu. Mausta kastike sitruunankuorella ja suolalla. Hauduta kastiketta ilman kantta. Lisää lopuksi katkaravut kattilaan. Nosta pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 2-3 minuutin ajan. Valuta pasta ja nosta se kastikkeen sekaan. Lisää joukkoon persiljasilppu ja sekoita varovasti. Nauti heti.

Resepti: Glorian Ruoka & Viini 2/2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Avaruusasema 9.12.2010
Simply Recipes 22.5.2012

Ei kommentteja: