torstai 29. elokuuta 2024

Munakoisopaistos

Munakoisopaistoksessa, parmigiana melanzane, yhdistyvät välimeren parhaat maut. Sisilialaisen versio on raikas ja käy vai pikaisesti uunissa. Minun suosikkini tulee Napolista. Siinä munakoiso on sulanut uunissa pehmeäksi ja meheväksi.

1 kg munakoisoja
2 rkl Maldon-suolaa
1 dl oliiviöljyä
300 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
100 g parmesanjuustoa

TOMAATTIKASTIKE
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 kg säilöttyjä tomaaatteja
1 rkl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
basilikaa
oreganoa

Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja jätä seisomaan tunniksi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä. Lisää vähitellen valkosipuli, tomaatti, suola, mustapippuria, basilika, ja oregano. Hauduta puolen tunnin ajan.

Valuta ja taputtele munakoisoviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Paista viipaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin vähän kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä.  Viipaloi mozzarella. Raasta parmesanjuusto. Vatkaa muna ja sekoita joukkoon juustoraaste. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoja, tomaattikastiketta, basilikaa, mozzarellaa ja parmesan-munaseosta. Asettele pinnalle vielä muutama basilikan lehti. Paista 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

ENSI KERRALLA
Voit levittää öljyn munakoisoviipaleille pullasudilla, jotta ne eivät imaise liikaa öljyä, tai kokeilla paahtaa uunissa grillivastuksen alla. Reseptistä löytyy versioita, joisa munakoisoviipaleet leivitetään.

KAIKKI TYKKÄÄ
Sillä sipuli 4.11.2012 - munakoiso-villisikavuoka
Kulinaarimuruja 11.11.2012 - yksinkertaisesti

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 29.8.2006 - Gloria 6-7/1993 ja Susannan Rahkamon 10 parasta ruokaa
HS Ruokatorstai 10.12.2009 ja 10.12.2009 - Heli Sutelan resepti
HS Ruokatorstai 11.12.2013 - ilman jauhoja
Kotiliesi 13.10.2023 - Henri Alénin resepti, aaah!
HS Ruokatorstai 5.3.2022 - Nanna Suden resepti
Satu Koivisto 9.10.2019

Ei kommentteja: