maanantai 29. elokuuta 2011

Munakoisopaistos

Munakoisopaistoksessa yhdistyvät välimeren parhaimmat maut - tomaatti, valkosipuli, oliiviöljy, basilika, parmesanjuusto ja mozzarella. Ellei ruokavieraaksi ole tulossa reilu joukko nälkäisiä syöjiä, kannattaa annos puolittaa.

1½ kg munakoisoja
2 tl Maldon-suolaa
3 rkl oliiviöljyä
3 palloa mozzarellaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
75 g parmesanjuustoa

TOMAATTIKASTIKE
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
3 purkkia tomaatteja
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
100 g tomaattisosetta

Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja jätä seisomaan tunniksi. Valuta ja taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Paista viipaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin vähän kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä. Silppua valkosipulin kynnet ja kiehauta kuumassa öljyssä. Lisää tomaatit, suola, mustapippuria, oregano ja tomaattisose. Anna kiehua puolen tunnin ajan. Viipaloi mozzarella. Raasta parmesanjuusto. Vatkaa muna ja sekoita joukkoon juustoraaste. Voite vuoka öljyllä. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja parmesan-munaseosta. Pane väliin basilikaa ja päällimmäiseksi munakoisoja. Asettele pinnalle vielä muutama basilikan lehti. Paista tunnin ajan 175 asteessa. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

Resepti: Gloria 6-7/1993 ja Susannan Rahkamon 10 parasta ruokaa

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Voit levittää öljyn munakoisoviipaleille pullasudilla, jotta ne eivät imaise liikaa öljyä.

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 29.8.2006
Jensenin kiusaus 18.9.2009
HS Ruokatorstai 10.12.2009 ja 10.12.2009
Gluten-Free Girl 1.10.2012
Sillä sipuli 4.11.2012
Kulinaarimuruja 11.11.2012
Soul Kitchen 13.7.2011

Ei kommentteja: