Munakoisopaistoksessa yhdistyvät välimeren parhaimmat maut: tomaatti, valkosipuli, oliiviöljy, basilika, parmesanjuusto ja mozzarella.
1½ kg munakoisoja
2 tl Maldon-suolaa
3 rkl oliiviöljyä
3 palloa mozzarellaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
75 g parmesanjuustoa
TOMAATTIKASTIKE
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
3 purkkia tomaatteja
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
100 g tomaattisosetta
Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja jätä seisomaan tunniksi. Silppua ja kuullota valkosipulin kynnet. Lisää tomaatit, suola, mustapippuria, basilika, oregano ja tomaattisose. Hauduta puolen tunnin ajan.
Valuta ja taputtele munakoisoviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Paista viipaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin vähän kerrallaan. Valuta talouspaperin päällä. Viipaloi mozzarella. Raasta parmesanjuusto. Vatkaa muna ja sekoita joukkoon juustoraaste. Voitele vuoka öljyllä. Lado vuokaan vuorotellen munakoisoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja parmesan-munaseosta. Pane väliin basilikaa ja päällimmäiseksi munakoisoja. Asettele pinnalle vielä muutama basilikan lehti. Paista tunnin ajan 175 asteessa. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.
Resepti: Gloria 6-7/1993 ja Susannan Rahkamon 10 parasta ruokaa
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Voit levittää öljyn munakoisoviipaleille pullasudilla, jotta ne eivät imaise liikaa öljyä.
KAIKKI TYKKÄÄ
Sillä sipuli 4.11.2012 - munakoiso-villisikavuoka
Kulinaarimuruja 11.11.2012 - yksinkertaisesti
VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 29.8.2006 - Susanna Rahkamon resepti
HS Ruokatorstai 10.12.2009 ja 10.12.2009 - Heli Sutelan resepti
HS Ruokatorstai 11.12.2013 - ilman jauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti