sunnuntai 25. elokuuta 2024

Paahdetut persikat

4 persikkaa
2 tl tuoretta basilikaa
3 rkl fariinisokeria
3 rkl voita
¼ tl Maldon-suolaa
½ tl kanelia
vaniljajäätelöä tai ranskankermaa

Puolita persikat ja poista kivet. Laita persikat uunivuokaan. Silppua basilika. Sekoita basilika, sokeri, voi ja suola. Täytä persikat basilikaseoksella. Ripottele päälle kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan kunnes persikat ovat pehmeitä ja kultaisia. Tarjoa vaniljajäätelön tai ranskankerman kanssa.

Resepti: NY Times 25.8.2005

ENSI KERRALLA
Ah, täyteläistä, yllättävää, ihanaa jogurtin kanssa.

VILKAISE MYÖS
HS Ruokatorstai 21.6.2012 ja 21.6.2012 - Henri Alénin grillatut persiljat ja timjamimascarpone
Campasimpukka 29.9.2012 - lämpimät nektariinit ja kylmä jogurtti
Nautiskellen 28.4.2013 - paistetut nektariinit ja vaniljamascarpone
The Pioneer Woman 17.6.2013 - grillatut persikat ja pekaanipähkinät

Ei kommentteja: