keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Tomaattikeitto

2 tölkkiä säilöttyjä tomaatteja
1½ tl fariinisokeria
4 salottisipulia
4 rkl voita
1 rkl tomaattipyrettä
⅛ tl maustepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kanalientä
1 dl kermaa
2 rkl brandyä tai sherryä
½ tl Maldon-suolaa
⅛ tl cayannepippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valuta tomaatit ja säästä liemi. Poista tomaateista siemenet. Levitä tomaatit uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä noin puolen tunnin ajan. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna voi isossa kattilassa. Kuullota sipulit, tomaattipyree ja maustepippuri. Lisää jauhot ja jatka kypsentämistä hetken aikaa. Lisää kanaliemi vähitellen ja lopuksi tomaattimehu ja tomaatit. Peita kattila kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. Siivilöi keitto. Soseuta siivilään jääneet tomaatit sauvasekoittimessa. Lisää kerma keiton joukkoon ja kuumenna keitto. Poista keitto liedeltä. Mausta sherryllä, suolalla ja cayannepippurilla. Lämmitä vielä hetken aikaa.

Resepti: The America’s Test Kitchen Cookbook (2001)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Steamy Kitchen 18.2.2011 - paahdettu tomaatti, jalapeno, savupaprika
Herkkusuun lautasella 23.2.2011 - paseerattu tomaatti
Ankerias Vipunen 19.6.2011 - tuore tomaatti, peruna, chili
Fanni & Kaneli 16.8.2011 - uunissa paahdettu tomaatti
Tasty Kitchen 14.12.2011 - paahdettu tomaatti ja valkosipuli
Suolaa & hunajaa 3.1.2012 - säilötty tomaatti, basilika
Jokihaka kokkaa 17.2.2012 - paahdettu tomaatti, timjami, savupaprika
Simply Recipes 19.9.2012 - paahdettu tomaatti, chipotle, ranskankerma
Kauhaa ja rakkautta 23.8.2012 - kesätomaatti
Nautiskellen 8.9.2012 - Eevan resepti
Prinsessakeittiö 28.8.2012 - pohjana Eevan resepti
Soppakellari 20.10.2012 - pohjana Eevan resepti
Isoäidin reseptillä 1.2.2013 - lihaliemi, palvikylki
Michael Ruhlman 25.3.2013 - tomaattimurska, tuorejuusto
Kokit ja potit 16.4.2013 - paahdettu tomaatti, hunaja
Prinsessakeittiö 4.3.2015

Ei kommentteja: