torstai 9. marraskuuta 2023

Tomaattikeitto

1½ kg tomaatteja
4 punaista paprikaa
1 chili
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Maldon-suolaa
2 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 nippu basilikaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 palloa mozzarellaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit. Poista paprikoista ja chilistä siemenkodat ja paloittele. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori valkosipulit. Aseta valkosipulit ja tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Laita uunivuokaan paprikat, chili ja sipuli. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Laita tomaattipelti uunin yläosaan ja paprikavuoka uunin ala-osaan. Paista tunnin ajan kunnes tomaatit ovat paahtuneet pinnasta. Kaada kasvikset kattilaan. Lisää nippu basilikaa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta ja maista. Annostele keitto, lorauta päälle oliiviöljy ja revittyä mozzarellaa.

Resepti: Culinarista 26.7.2011

ENSI KERRALLA
Maistui itselle ja vieraille! Ilman mozzarellaa tarjottuna keitto on vegaaninen, mutta mozzarella oli kyllä keiton se juttu.

VILKAISE MYÖS
Steamy Kitchen 18.2.2011 - paahdettu tomaatti, jalapeno, savupaprika
Herkkusuun lautasella 23.2.2011 - paseerattu tomaatti
Tasty Kitchen 14.12.2011 - paahdettu tomaatti ja valkosipuli
Suolaa & hunajaa 3.1.2012 - säilötty tomaatti, basilika
Kamera & kauha 17.2.2012 - paahdettu tomaatti, timjami, savupaprika
Simply Recipes 19.9.2012 - paahdettu tomaatti, chipotle, ranskankerma
HS Kauhaa ja rakkautta 23.8.2012 - kesätomaatti
Nautiskellen 8.9.2012 - Eeva Kolun resepti
Prinsessakeittiö 28.8.2012 - tomaatti-mozzarellakeitto
Soppakellari 20.10.2012 - pohjana Eeva Kolun resepti
Michael Ruhlman 25.3.2013 - tomaattimurska, tuorejuusto
Kokit ja potit 16.4.2013 - kesällä tuoreista tomaateista, talvella uunin kautta
Fanni & kaneli 13.10.2014 - uunissa paahdettu tomaatti
Prinsessakeittiö 4.3.2015 - Glorian Ruoka & viinin resepti
Culinarista 4.6.2013

Ei kommentteja: