lauantai 9. marraskuuta 2024

Tomaattikeitto

1½ kg tomaatteja
4 punaista paprikaa
1 chili
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Maldon-suolaa
2 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 nippu basilikaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 palloa mozzarellaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit. Poista paprikoista ja chilistä siemenkodat ja paloittele. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori valkosipulit. Aseta valkosipulit ja tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Laita uunivuokaan paprikat, chili ja sipuli. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Laita tomaattipelti uunin yläosaan ja paprikavuoka uunin ala-osaan. Paista tunnin ajan kunnes tomaatit ovat paahtuneet pinnasta. Kaada kasvikset kattilaan. Lisää nippu basilikaa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta ja maista. Annostele keitto, lorauta päälle oliiviöljy ja revittyä mozzarellaa.

Resepti: Culinarista 26.7.2011 ja 4.6.2013

ENSI KERRALLA
Maistui itselle ja vieraille! Ilman mozzarellaa tarjottuna keitto on vegaaninen, mutta mozzarella oli kyllä keiton se juttu.

KAIKKI TYKKÄÄ
Steamy Kitchen 18.2.2011 - paahdettu tomaatti, jalapeno, savupaprika
Herkkusuun lautasella 23.2.2011 - kermaa ja konjakkia
Soppakellari 20.10.2012 - pohjana Eeva Kolun resepti
Prinsessakeittiö 4.3.2015 - Glorian Ruoka & Viinin resepti

VILKAISE MYÖS
Tasty Kitchen 14.12.2011 - paahdettu tomaatti ja valkosipuli
Suolaa & hunajaa 3.1.2012 - säilötty tomaatti, basilika
Kamera & kauha 17.2.2012 - paahdettu tomaatti, timjami, savupaprika
Simply Recipes 19.9.2012 - paahdettu tomaatti, chipotle, ranskankerma
HS Kauhaa ja rakkautta 23.8.2012 - maailman paras keitto kesätomaateista
Nautiskellen 8.9.2012 - Eeva Kolun resepti
Prinsessakeittiö 28.8.2012 - tomaatti-mozzarellakeitto
Michael Ruhlman 25.3.2013 - The humanizing impact of soup
Kokit ja potit 16.4.2013 - kesällä tuoreista tomaateista, talvella uunin kautta

Ei kommentteja: