tiistai 17. toukokuuta 2011

Sitruunaruoho-mangotorttu

TÄYTE
3 sitruunaruohon oksaa
4 dl kuohukermaa
4 kananmunan keltuaista
3½ dl fariinisokeria
2 lehteä liivatetta
2 mangoa

TORTTUPOHJA
4 dl vehnäjauhoja
125 g voita
⅛ tl Maldon-suolaa
50 g kookoshiutaleita
1 rkl tomusokeria
vettä

Hienonna sitruunaruoho. Kaada sitruunaruoho ja kerma kattilaan. Kiehauta. Nosta kattila hellalta ja anna liemen maustua tunnin ajan.

Voitele piirakkavuoka. Siivilöi jauhot isoon kulhoon. Lisää voi ja suola. Sekoita hyvin. Lisää kookoshiutaleet, tomusokeri ja vähän vettä. Kaulitse taikina ja painele se piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Jäähdytä piirakkapohjaa jääkaapissa puolen tunnin ajan. Laita sillä aikaa uuni lämpenemään 190 asteeseen. Paista piirakkapohjaa 15 minuutin ajan. Poista herneet taikinan päältä ja jatka paistamista vielä 10 minuutin ajan. Jäähdytä.

Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sitruunaruoholla maustettu kerma kattilaan ja sekoita muna-sokerivaahdon kanssa. Heitä sitruunaruohon palaset pois. Keitä lientä alhaisella lämmöllä kunnes se paksunee hieman. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan. Nosta ne kerman joukkoon ja anna sulaa. Anna kerman jäähtyä. Kaada jäähtynyt täyte piirakkapohjan päälle. Annan tortun hyytyä jääkaapissa kolmen tunnin ajan.

Kuori mangot ja leikkaa ne kauniiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet piirakan päälle.

Vinkki: Delicious:Days 17.6.2005
Resepti: Sarah Banberyn Quiches & Tartes (2005)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: