maanantai 18. syyskuuta 2023

Jauhelihakiusaus

Jauhelihakiusaus on kotiruokien kärkeä. On ihmeellistä, miten yksinkertaisista aineksista - perunasta ja jauhelihasta - voi syntyä jotain niin hyvää.

2 kg kiinteitä perunoita
2 sipulia
2 rkl öljyä
1 kg jauhelihaa
1 rkl currya
1 rkl paprikajauhetta
½ tl valkopippuria
2 tl Maldon-suolaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
5 dl lihalientä

Kuori ja kuutioi perunat. Kuori, silppua ja kuullota sipulit. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta jauheliha currylla, paprikalla, valkopippurilla ja suolalla. Sekoita peruna, jauheliha, tuorejuusto ja lihaliemi. Kaada seos vuokaan. Kääntele hieman, jotta nestettä on joka puolella. Kypsennä 175 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Tarjoa ketsupin kanssa.

ENSI KERRALLA
Herkkua, herkkua. Kiusaus kypsyy tunnisssa metallivuoassa, keraamisessa menee varmaan kauemmin. Vähemmän currya ja paprikajauhetta? Kokeile tuorejuuston tilalla ranskankermaa.

KAIKKI TYKKÄÄ
Unelias blogi 18.9.2007 - tuorejuustoa, currya, paprikajauhetta
Kulinaarimuruja 17.3.2012 - perunat kuutioina, kermaa
Cebicin keittiössä 5.5.2014 - ruohosipuli

Ei kommentteja: