Jäähtyvässä liemessä kypsentäminen on yleistä Norjassa, jossa epäilemättä tunnetaan kalankypsennyksen niksit. Fileoitu ja paloiteltu kalaa kypsyy nopeasti ja pysyy mehevänä.
300 g lohifileetä
5 dl vettä
2 tl Maldon-suolaa
3 rkl valkoviinietikkaa
10 valkopippuria
Poista fileestä nahka ja paloittele lohi. Mausta vesi suolalla, etikalla ja maustepippurilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi niin, että se kuplii voimakkaasti. Ota kattila sivuun liedeltä. Upota kalapalat kiehuvaan liemeen. Peitä kattila kannella. Anna jäähtyä hitaasti. Tarjoa perunoiden ja punajuurisalaatin kanssa.
Resepti: HS Ruokatorstai 23.11.2006
ENSI KERRALLA
Mausteet eivät ole vielä kohdallaan.
VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 28.2.2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti