Anopin kassler on bileruokien kestosuosikki! Kassler muuttuu uunissa ihanan mausteiseksi lihasilpuksi, jonka syömistä ei vain voi lopettaa. Jos käytät marinadiin tavallista sinappia, lisää mukaan teelusikallinen fariinisokeria.
1½ kg possun niskaa eli kassleria
MARINADI
1 dl makeaa sinappia
2 rkl kuivattua rakuunaa
1 valkosipuli
2 dl paseerattua tomaattia
1 punainen chili
2 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
Sekoita marinadi tasaiseksi tahnaksi. Marinoi kassler yön yli jääkaapissa. Nosta paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jottei se valuta kaikkea nestettä uunissa. Lämmitä uuni 270 asteeseen. Paista kassleria ilma-aukollisessa foliokääreessä 20 minuutin ajan. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja hauduta neljän tunnin ajan. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla.
Resepti: Bella Vanilla 1.1.2009 (blogi suljettu)
ENSI KERRALLA
Kassler ei kypsy neljässä tunnissa ja kymmenen on vähän liikaa. Kokeile kahdeksaa? Sopiva sisälämpötila on 80-85 astetta. Marinadin voisi pyyhkiä pois lihan pinnalta ennen paistamista ettei liha lähde kiehumaan paistumisen sijaan. Vaihda yrtit tuoreisiin ja sinappi sokerilla terästettyyn dijoniin.
KAIKKI TYKKÄÄ
Steamy Kitchen 8.7.2009 - grillissä mausterubilla ja BBQ-kastikkeella
VILKAISE MYÖS
Unelias kokki 4.9.2011 - ranskalainen uunipaisti
Kivistössä 31.1.2012 - Pekingin ankkaa ei kun possua
Nautiskellen 8.3.2012 - karamellipossua Farangin tapaan
Kokkeillaan 28.5.2012 - riisipaperin väliin
Nautiskellen 11.9.2012 - possua ja kaalia
Nautiskellen 20.10.2012 - nyhtöpossuleivät
Kokkeillaan 23.10.2012 - paranneltu riisipaperin täyte
Kulinaarimuruja 3.11.2012 - aasialaismausteilla
NAMI-NAMI 25.12.2012 - sinappi, hunaja, rosmariini
Kauhaa ja rakkautta 28.1.2013 - leipien täytteeksi
Sillä sipuli 15.2.2013 - viismauste ja hoisin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti