maanantai 1. tammikuuta 2024

Anopin kassler

Anopin kassler on bileruokien kestosuosikki! Kassler muuttuu uunissa ihanan mausteiseksi lihasilpuksi, jonka syömistä ei vain voi lopettaa. Jos käytät marinadiin tavallista sinappia, lisää mukaan teelusikallinen fariinisokeria.

1½ kg possun niskaa eli kassleria

MARINADI
1 dl makeaa sinappia
2 rkl kuivattua rakuunaa
1 valkosipuli
2 dl paseerattua tomaattia
1 punainen chili
2 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria

Sekoita marinadi tasaiseksi tahnaksi. Marinoi kassler yön yli jääkaapissa. Nosta paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jottei se valuta kaikkea nestettä uunissa. Lämmitä uuni 270 asteeseen. Paista kassleria ilma-aukollisessa foliokääreessä 20 minuutin ajan. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja hauduta neljän tunnin ajan. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla.

Resepti: Bella Vanilla 1.1.2009 (blogi suljettu)

ENSI KERRALLA
Kassler ei kypsy neljässä tunnissa ja kymmenen on vähän liikaa. Kokeile kahdeksaa? Sopiva sisälämpötila on 80-85 astetta. Marinadin voisi pyyhkiä pois lihan pinnalta ennen paistamista ettei liha lähde kiehumaan paistumisen sijaan. Vaihda yrtit tuoreisiin ja sinappi sokerilla terästettyyn dijoniin.

KAIKKI TYKKÄÄ
Steamy Kitchen 8.7.2009 - grillissä mausterubilla ja BBQ-kastikkeella

VILKAISE MYÖS
Unelias kokki 4.9.2011 - ranskalainen uunipaisti
Kivistössä 31.1.2012 - Pekingin ankkaa ei kun possua
Nautiskellen 8.3.2012 - karamellipossua Farangin tapaan
Kokkeillaan 28.5.2012 - riisipaperin väliin
Nautiskellen 11.9.2012 - possua ja kaalia
Nautiskellen 20.10.2012 - nyhtöpossuleivät
Kokkeillaan 23.10.2012 - paranneltu riisipaperin täyte
Kulinaarimuruja 3.11.2012 - aasialaismausteilla
NAMI-NAMI 25.12.2012 - sinappi, hunaja, rosmariini
Kauhaa ja rakkautta 28.1.2013 - leipien täytteeksi
Sillä sipuli 15.2.2013 - viismauste ja hoisin

Ei kommentteja: