keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kanaviillokki

Jos löydät kaupan pakastealtaasta oikean kanan, nappaa se mukaan ja keitä siitä hiljaisella tulella maukas liemi. Kanan keittäminen vie hieman aikaa, mutta liemestä saa upean kastikkeen.

1 kana
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl Maldon-suolaa
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
5 mustapippuria
1 kokonainen neilikka

KASTIKE
10 dl keitinlientä
4 rkl maissitärkkelysjauhoa
4 rkl vettä
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
½ tl currya
½ tl paprikajauhetta
3 rkl kermaa

Nosta jäinen kana sulamaan edellisenä päivänä.

Nosta kana kokonaisena kattilaan. Lisää vettä niin, että kana peittyy. Kun vesi on kiehunut hetken aikaa, kuori vaahto liemen pinnalta. Leikkaa sipuli ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Lisää kasvikset ja mausteet kattilaan. Keitä 45 minuutin ajan. Jos padassa on oikea kana, keitä kolmen tunnin ajan.

Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Anna kanapalojen jäähtyä ja riivi sitten kananliha suikaleiksi. Keitä lientä kokoon puolen tunnin ajan kunnes sitä on jäljellä litran verran. Suurusta kastike kylmään veteen sekoitetuilla maissijauholla. Mausta hunajalla, sitruunamehulla, currylla ja paprikajauheella. Lisää loraus kermaa sekä kanasuikaleet. Kiehauta kastike ja tarjoa riisin kanssa.

ENSI KERRALLA
Voi miten ihanaa! Reseptin voi hyvin tuplata. Tuplaa myös curry ja paprikajauhe? Harjoittele kananmunalla suurustamista.

KAIKKI TYKKÄÄ
Herkkusuun lautasella 29.3.2011 - suurusta kananmunalla, mausteeksi neilikkaa
Kokkeillaan 7.3.2013 - vehnäjauhosuurus

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 23.10.2011 - palsternakka, selleri, mustaherukkahyytelö
Sauvajyvänen 3.1.2012 - Julia Childin resepti
Sillä sipuli 9.3.2012 - paistettu kalkkuna, pilahviriisi, mustaherukkahillo

Ei kommentteja: