keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pähkinäbiscotit

2 dl hasselpähkinöitä
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl unikonsiemeniä
3 dl grahamjauhoja
½ tl Maldon-suolaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl neitsytoliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Sekoita jauhot, pähkinät ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 45-50 minuutin ajan. Nosta vuoka pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Irrota taikina vuoasta ja aseta se leikkuulaudalle. Leikkaa taikina ohuella, aaltoreunaisella veitsellä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut uunipellille ja voitele ne oliiviöljyllä. Paista 3-4 minuutin ajan. Käännä biscotit ympäri, voitele toinen puoli oliiviöljyllä ja paista vielä 3-4 minuutin ajan kunnes biscotit ovat rapeita. Anna keksien jäähtyä ennen tarjoamista.

Resepti: 101 Cookbooks 2.3.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Ketun keittiössä 28.12.2010

Ei kommentteja: