keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Perunagratiini

3 rkl voita
60 g Gruyerea tai parmesanjuustoa
700 g kiinteitä perunoita
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2½ dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Raasta juusto. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lado peruviipaleet uunivuokaan kolmeen kerrokseen ja laita väliin suolaa, pippuria ja juustoraastetta. Säästä kolmasosa juustosta. Kaada perunoiden päälle maitoa niin, että perunat lähes peittyvät. Laita pinnalle vielä muutama voisilmä. Kypsennä gratiinia uunissa tunnin ajan. Paiston puolessa välissä paina perunoita alaspäin niin, että ne pysyvät kosteina. Ripottele loput juustoraasteesta gratiinin pinnalle ja laita se uuniin vielä 15 minuutiksi. Perunagratiini on valmis kun perunat ovat pehmeitä ja gratiinin pinta on kullanruskea.

Kokeile erilaisia muunnelmia:
► Käytä perunoiden sijaan palsternakkaa
► Lisää sieniä tai pinaattia
► Mausta persiljalla, timjamilla, ruohosipulilla tai kirvelillä

Vinkki: Smitten Kitchen 13.4.2009
Resepti: Alice Waltersin The Art of Simple Food (2007)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: