tiistai 4. lokakuuta 2011

Suppilovahverokeitto

1 palsternakka
¼ juuriselleri
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
50 g savukylkeä tai kylmäsavuporoa
5 dl tuoreita suppilovahveroita
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl kanalientä
3 laakerinlehteä
1 tl timjamia
3 dl kermaa
½ tl Maldon-suolaa
½ tl valkopippuria

Kuutioi juurekset, sipulit ja savukylki. Kuullota näitä aineksia ja ½ sienistä voissa kattilassa 10 minuutin ajan, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja pyörittele seosta muutama minuutti. Lisää kanaliemi, laakerinlehdet ja timjami. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää kerma ja kiehauta keitto uudelleen. Ota kattila pois liedeltä ja anna makujen tasaantua hetki. Siivilöi keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Paista loput sienet pannulla voissa ja tarjoile keiton kanssa.

Resepti: Varastettu jostakin

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 19.9.2011 - kanelia ja sherrya
Pieni vispiläkauppa 12.10.2011 - savukylkeä ja juureksia
Kamera & kauha 16.4.2012 - valkoviini, timjami
Sauvajyvänen 1.10.2012 - portviiniä
Nautiskellen 16.6.2012 - palsternakka, timjami, rosmariini
Cebicin keittiössä 31.5.2013 - herkkutattikeitto

Ei kommentteja: