maanantai 26. joulukuuta 2016

Lanttulaatikko

Lanttuloorassa ovat maku ja koostumus kohdallaan. Kilosta lanttuja tulee sopivasti 1,5 litran foliovuokaa varten. Meidän perheessä sopiva annos on kolme kiloa lanttua.

1 kg lanttua
2 rkl Maldon-suolaa
2 rkl voita
3 rkl siirappia
2 dl kermaa
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoa
½ tl valkopippuria
½ tl kanelia
⅛ tl muskottipähkinää

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttuja tunnin ajan reilusti suolatussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta. Ripottele lantun sekaan voinokareita. Soseuta sauvasekoittimella. Anna lanttusoseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää loput ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tee lusikan kärjellä pinnalle aaltokuvioita. Paista 150-asteisessa uunissa kolmen tunnin ajan.

Resepti: Sillä sipuli 26.12.2009

ENSI KERRALLA
Lanttulooraa voi paistaa alhaisella lämmöllä 50-80 astetta yön yli. Osan kermasta voi korvata keitinliemellä tai punaisella maidolla, mutta silloin mausteiden määrä pitää puolittaa. Kumma juttu! Inkivääriä mukaan tai kanelin tilalle?

KAIKKI TYKKÄÄ
Villa Ainala Cuisine 17.12.2009 - valmista soseet etukäteen
Villa Ainala Cuisine 20.12.2009 - mausteena inkivääriä
Herkkusuun lautasella 28.11.2010 - osta mausteet hyvissä ajoin, lisää yksi porkkana
Paistetut muikut 19.12.2010 - korvaa kerma keitinliemellä, paljon mausteita
Kokkeillaan 23.12.2011 - kerman tilalle valkokastike
Makustelijat 25.12.2011 - annosvuokiin
Tiskivuoren emäntä 29.12.2012 - valmiista soseesta

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 21.12.2011 - Mysi Lahtisen riisuttu resepti

Ei kommentteja: