Lanttuloorassa ovat maku ja koostumus kohdallaan. Kilosta lanttuja tulee litran verran laatikkoa. Meidän perheessä sopiva annos on 1½ kiloa lanttua ja ystäville samalla toinen mokoma.
1 kg lanttua
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl voita
3 rkl siirappia
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoa
¼ tl valkopippuria
¼ tl kanelia
⅛ tl muskottipähkinää
Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttuja tunnin ajan reilusti suolatussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta. Ripottele lantun sekaan voinokareita. Soseuta sauvasekoittimella. Anna lanttusoseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää loput ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tee lusikan kärjellä pinnalle aaltokuvioita. Paista 150-asteisessa uunissa kolmen tunnin ajan.
Resepti: Sillä sipuli 26.12.2009
ENSI KERRALLA
Inkivääriä mukaan tai kanelin tilalle? Puolitin mausteiden määrän aiemmilta vuosilta, jotta lantun maku pääsee esille.
KAIKKI TYKKÄÄ
Villa Ainala Cuisine 17.12.2009 - valmista soseet etukäteen
Villa Ainala Cuisine 20.12.2009 - mausteena inkivääriä
Herkkusuun lautasella 28.11.2010 - osta mausteet hyvissä ajoin, lisää yksi porkkana
Paistetut muikut 19.12.2010 - korvaa kerma keitinliemellä, paljon mausteita
Kokkeillaan 23.12.2011 - kerman tilalle valkokastike
Makustelijat 25.12.2011 - annosvuokiin
Tiskivuoren emäntä 29.12.2012 - valmiista soseesta
VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 21.12.2011 - Mysi Lahtisen riisuttu resepti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti