350 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1½ dl espressoa
5 kananmunaa
⅛ tl Maldon-suolaa
1 dl sokeria
Voitele irtopohjavuoka, jonka läpimitta on 23 senttiä. Kääri vuoka ulkopuolelta folioon siltä varalta, että pohja vuotaa. Laita vuoka suurempaan uunivuokaan, joka on täytetty vedellä. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen ja nosta vuoat uuniin. Rouhi suklaa ja sekoita suklaa, kerma ja espresso kulhossa. Laita kulho kattilan päälle, jossa kiehuu vettä. Sulata hiljalleen ja siirrä kulho sitten sivuun. Vaahdota kananmunat, suola ja sokeri. Taittele vaahto kahdessa osassa suklaan joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan. Lisää kuumaa vettä uunivuokaan niin, että se peittää korkeudeltaan puolet kakkuvuoasta. Paista 50-60 minuutin ajan kunnes moussekakku on kiinteä, mutta keskeltä vielä pehmeä. Nosta kakkuvuoka jäähtymään. Irrota moussekakku veitsella vuoan reunoilta. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Leikkaa kakku terävällä vetsällä, joka on kastettu kuumaan veteen ja pyyhitty puhtaaksi. Kakun voi myös pakastaa.
Resepti: David Lebovitz 23.4.2007
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Orangette 8.8.2004
The Traveler's Lunchbox 2.5.2005
HS Ruokatorstai 26.11.2009 ja 26.11.2009
Drizzle and Dip 15.8.2010
Herkkusuun lautasella 11.5.2011
NAMI-NAMI 23.1.2012
Ruokahommia 19.4.2012
Jokihaka kokkaa 23.11.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti