torstai 28. huhtikuuta 2011

Linssejä ja kinkkua

Hernekeiton lisäksi kinkun rippeet voi keittää linssien kaveriksi. Valitse pataan tummia linssejä, sillä vaaleat hajoavat muusiksi.

LIHALIEMI
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 sipuli
kinkun luu
2 laakerinlehtä
2 tl timjamia
1 tl Maldon-suolaa

LINSSIT
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ kg linssejä
12 dl lihalientä
300 g kinkkua

Keitä ensin lihaliemi. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja sipuli. Laita kinkun luu isoon kattilaan ja peitä vedellä. Lisää laakerinlehdet kattilaan. Keitä hiljalleen puolen tunnin ajan. Lisää kasvikset ja timjami kattilaan. Keitä ainakin tunnin ajan. Suolaa ja siivilöi liemi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljy kattilassa. Kuullota ensin sipuli ja lisää sitten valkosipuli ja linssit. Kaada lihaliemi kattilaan. Keitä hiljalleen ainakin puolen tunnin ajan kunnes linssit ovat kypsiä. Siivilöi linssit, mutta säästä liemi parempaa tarkoitusta varten. Kuullota kypsät linssit kattilassa ja lisää kuutioitu kinkku. Tarjoa kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Resepti: Simply Recipes 28.4.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Kivistössä 5.7.2011
Kivistössä 12.10.2011
Three Many Cooks 20.3.2013

Ei kommentteja: