Tilkka maitoa tekee munakkaasta kuohkean. Älä laita väliin liikaa täytettä, 1-2 ruokalusikallista riittää pitkälle.
2 kananmunaa
2 rkl maitoa tai kermaa
¼ tl Maldon-suolaa
1 tl voita
TÄYTTEEKSI
- lehtipersilja ja paprika
- sinileimaemmental, turunmaa ja rosépippuri
- pinaatti ja feta
Vatkaa kananmunat kuohkeiksi. Lisää maito ja ripaus suolaa. Kuumenna paistinpannu liedellä. Ruskista voi ja kaada munakasmassa pannulle. Siirrä kypsynyttä kananmunamassaa reunoilta pannun keskelle niin, että munakas kypsyy tasaisesti. Kun kananmuna alkaa hyytyä, ripottele täytteet toiselle puolelle munakasta. Kun munakas on sopivan kostea ja ruskea, taita se puolikuuksi niin, että täytteet jäävät sisälle. Nauti!
ENSI KERRALLA
Vaatii harjoittelua. Mausteeksi valkopippuria?
KAIKKI TYKKÄÄ
Molekyyligastronomia 17.11.2009 - vaahdotettu kerma, sokeri, rosépippuri
Isoäidin reseptillä 5.5.2011 - vaahdota valkuaiset
Kamera & kauha 28.10.2016 - pinaatti ja herkkusieni
VILKAISE MYÖS
Kamera & kauha 21.3.2012 - peitä pannu kannella kypsymisen aikana
Karkkipäivä 22.8.2013 - kuullota ensin täytteet ja nosta lautaselle odottamaan
Culinarista 20.6.2011
lauantai 25. toukokuuta 2024
Munakas
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti