lohifilee
leppäpurua
sokeripala
MAUSTELIEMI
10 dl vettä
1 dl karkeaa merisuolaa (10 %)
1 dl fariinisokeria
Kiehauta mausteliemi ja anna sen jäähtyä. Laita lohi ja liemi kannelliseen muovirasiaan ja nosta rasia jääkaappiin. Anna lohen suolautua 1-4 tunnin ajan.
Varmista, että kala on siisti ja ruodoton. Huuhtele kala ja kuivaa taputtelemalla keittiöliinalla. Nosta fileet ritilälle nahkapuoli alaspäin. Anna kalan kuivua 2-4 tunnin ajan kylmässä ulkoilmassa tai jääkaapissa.
Öljyä kalannahka, jotta se ei tartu savustimen ritilään. Savusta kala savustimen ohjeen mukaisesti noin 20-30 minuutin ajan kunnes sisälämpötila on 54-56 astetta. Anna savustetun kalan jäähtyä ritilällä. Kala säilyy jääkaapissa 10 päivän ajan tai pakastimessa vuoden ajan.
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Mausteliemen sijaan voit suolata kalan, kääriä voipaperiin ja antaa maustua viileässä parin tunnin ajan. Kokeile kotona savustuspussia?
VILKAISE MYÖS
Hunter Angler Gardner Cook 12.8.2012
tiistai 12. elokuuta 2025
Lämminsavulohi
Tunnisteet:
Kala - Lohi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti