sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Porkkanasosekeitto

1 kg porkkanoita
2 sipulia
4 rkl öljyä
10 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl Maldon-suolaa
¼ tl valkopippuria.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasvikset. Lisää lientä kunnes kasvikset peittyvät. Keitä puolen tunnin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Mausta keitto.

Resepti: HS Ruokatorstai 29.6.2000

ENSI KERRALLA
Käytä mahdollisimman vähän nestettä, jotta porkkanan maku säilyy. Ehkä porkkanan voisi keittää suoraan kanaliemeen? Jotain sähäkkää tähän tarvitaan, mutta en haluaisi hukata porkkanan omaa makua. Ehkä jotain rapeaa pinnalle?

VILKAISE MYÖS
Suolaa & hunajaa 5.1.2012 - vuohenjuusto, kasvisliemi, timjami
Jokihaka kokkaa 6.2.2012 - kookosmaito, inkivääri, korianteri, kurkuma, juustokumina
NAMI-NAMI 8.6.2012 - linssi, inkivääri, kookosmaito, juustokumina, korianteri, lime, basilika
Paistetut muikut 7.12.2012 - kookosmaito, valkoviini, inkivääri
Siskot kokkaa 21.11.2012 - auralla ja paahdetulla sipulilla
Smitten Kitchen 3.1.2013 - sitruuna, tahini, kikherne
Kulinaarimuruja 4.2.2013 - savuchili, savusuola
Simply Recipes 25.2.2013 - inkivääri, appelsiini
Nautiskellen 23.2.2015 - kasvisliemi, rakuuna, feta

Ei kommentteja: