Lohifileillä on eroa muutenkin kuin hinnassa. Kalan leikkaus on jaettu viiteen luokkaan sen mukaan kuinka huolella filee on siistitty. Kaupan tiskillä ostajalle ei yleensä kerrota luokittelua, vaikka se vaikuttaa suoraan hintaan. Kalleinta on filee, josta ruodot on nypitty käsin. Älä tuhlaa rahojasi siihen, sillä ruodot on helppo nyppiä itse.
A-leikattu: selkäruoto, kylkiruodot ja kidusluu poistettu
B-leikattu: lisäksi poistettu selkä- ja vatsarasvaa sekä kaikki evät ja eväruodot
C-leikattu: lisäksi poistettu pystyruoto
D-leikattu: lisäksi poistettu pyrstöpala ja loput rasvoista
E-leikattu: lisäksi poistettu nahka
Vinkki: HS Ruokatorstai 9.12.2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti