"Jos olet syönyt hotelliaamupalalla munakokkelia, tämä on sen vastakohta.", sanoo Kia Arpia.
4 kananmunaa
1½ rkl voita
½ tl Maldon-suolaa
lehtipersiljaa
Täydellisessä munakokkelissa valkuainen on kypsää ja keltuainen ihanan valuvaa. Aloita siis erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset. Kuumenna ½ rkl voita keskilämmöllä pienessä kattilassa. Paistinpannu kuumenee liikaa, joten kattila on parempi tähän. Lisää valkuaiset ja sekoita koko ajan kunnes seos on kypsää. Lisää 1 rkl voita sekä keltuaiset ja sekoita muutama kerta. Mausta suolalla ja ripottele halutessasi persiljaa päälle. Nauti valuvan kuumana paahdetun maalaisleipä viipaleen kanssa.
Resepti: Culinarista 1.8.2011
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
torstai 1. elokuuta 2024
Munakokkeli
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti