Tepon kanelikierteet, aaah! Vuoden 2023 somehitti ja aivan syystä. Täydellisen pullan salaisuus on Tepon mukaan ennen kaikkea kiireettömyydessä. Kun taikina kieputetaan kierrepullaksi, suolaisenmakea täyte valuu kierteiden väliin ja karamelisoituu pullan pinnalle. Reseptillä tulee 30 kanelikierrettä.
‣ Reseptissä on perinteiseen reseptiin verrattuna tuplasti kardemummaa ja kanelia .
‣ Taikinasta tulee pehmeämpi, kun siinä ei ole kananmunaa.
‣ Lisää suolaa sekä taikinaan että täytteeseen.
‣ Käytä täytteeseen ruokosokeria tavallisen sijaan.
‣ Penslaa kuumat pullat sokerisiirapilla.
150 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl rouheaa kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
250 g voita
1 dl ruokokidesokeria
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl merisuolahiutaleita
VOITELUUN
kananmuna tai kauramaitoa
raesokeria
VIIMEISTELYYN
1 dl sokeria
1 dl vettä
Nosta voi huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi 37°C. Sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa vartin ajan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää puolessa välissä pehmeä voi. Kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Täytteen tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Kauli pullataikina 80 cm x 40 cm suorakaiteeksi. Levitä täyte tasaisesti puolikkaalle taikinalevylle ja taita toinen puolikas pituussuunnassa päälle täytteen päälle. Leikkaa taikinalevystä 1-1,5 sentin levyisiä soiroja. Kieritä taikinasoirot kierteelle ja pyöreäksi pullaksi. Nipistä kierteen toinen pää pullan alle kiinni. Kohota kanelikierteitä liinan alla tunnin ajan.
Voitele pullat kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuutin ajan. Tasaisen kullanruskean värin saat kun käännät pellin puolessa välissä paistoaikaa. Kiehauta sokeri ja vesi siirapiksi. Penslaa kanelikierteet siirapilla heti kun pullat nosttetaan uunista. Anna pullien jäähtyä ritilällä.
Resepti: Bella Table 3.4.2023, 20.8.2023, 16.10.2024 ja 16.10.2024
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti