Kim Mikkola kertoi MasterChefissä, että ruskean kastikkeen tekeminen on kuin leikkisi paholaisen kanssa. Leikissä testataan, kuinka pitkälle uskallat paahtaa jauhoja.
5 dl lihalientä
30 g vehnäjauhoja
30 g voita
1 rkl suolakurkkujen lientä
2 dl dijonsinappia
Kuumenna lihaliemi. Paahda vehnäjauhoja kuivalla pannulla keskilämmöllä. Sekoita koko ajan. Mummovispilä on oivallinen tähän puuhaan. Jatka kunnes ollaan palamisen rajamailla. Nosta pannu liedeltä ja lisää voi jauhojen sekaan. Sekoita tasaisesi ja paahda vielä hetki. Kaada kuuma lihaliemi pannulle kauhallinen kerralla, sekoita hyvin ja kiehauta. Mausta kastike kurkkuliemellä ja sinapilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Resepti: Kim Mikkola ja MasterChef 11.3.2025
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/d88c14f4-b09b-4363-8666-2023b4be0d22
HS Ruokatorstai 9.11.2020
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti