tiistai 26. heinäkuuta 2011

Visan kantarellirisotto

Minulla ei ole aavistustakaan kuka Visa on. Kenties meteorologi-Visa? Resepti on napattu Suomen kuvalehdestä.

1 sipuli
1 sitruuna
5 dl kantarelleja
12 dl kanalientä
50 g voita
2 rkl öljyä
5 dl carnaroliriisiä
100 g parmesanjuustoa
1 rkl kuivaa valkoista vermuttia
½ tl mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli. Purista sitruunamehu. Puhdista kantarellit. Laita kanaliemi kiehumaan. Paista sieniä öljyssä ja siirrä ne sitten sivuun odottamaan. Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota sipuli. Lisää riisi pannulle ja pyörittele. Kaada sitruunamehu kattilaan ja anna sen haihtua pois. Lisää puolet sienistä riisin sekaan. Kaada joukkoon kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Riisien kypsyessä raasta parmesanjuusto. Lopuksi sekoita mukaan loput sienet, vermutti, voi ja runsaasti parmesaania. Mausta pippurilla. Paista kantarellirisoton seuraksi vaikkapa siikaa.

Resepti: Suomen kuvalehti 6.8.2007

ENSI KERRALLA
Älä kitsastele kanaliemen kanssa. Ehkä liemeen voisi lisätä kuivattuja sieniä korostamaan kantarellin makua.

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 5.5.2009
Gluten-Free Girl 4.1.2006
Pieni vispiläkauppa 13.2.2012
Unelias kokki 10.8.2012
Liemessä 6.9.2012
Soul Kitchen 18.12.2011
Kaikki äitini reseptit 20.3.2013

Ei kommentteja: