perjantai 5. elokuuta 2011

Punajuurennaattirisotto

10 dl kanalientä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl carnaroliriisiä
1 dl valkoviiniä
1 punajuurinipun naatit
50 g parmesanjuustoa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl pippuria

Laita kanaliemi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisit joukkoon ja anna lämmitellä hetken verran. Kun riisit ovat läpikuultavia, lisää valkoviini ja anna sen haihtua pois. Lisää kanalientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan. Pyöritä puulusikalla ja vahdi ettei risotto kuivu. Kiehauta samalla kattilallinen vettä. Pese ja pilko punajuuren naatit. Ryöppää lehdet nopeasti niin etteivät ne menetä väriään tai makuaan. Raasta parmesanjuusto. Kun riisi on kypsää, lisää vielä hieman kanalientä, punajuuren naatit ja parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström ja MTV3 Köyhät ritarit 5.10.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Tuoreita punajuuria varsineen on paremmin saatavilla elokuussa.

Ei kommentteja: