Resepti on napattu Suomen Kuvalehdestä 6.8.2007 ja muokattu sen jälkeen omaan suuhun sopivaksi.
5 dl kantarelleja
2 rkl voita
1-3 tl Maldon-suolaa
9 dl kanalientä
1 salottisipuli
3 dl carnaroliriisiä
l rkl tuoretta lehtipersiljaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g parmesanjuustoa
1 dl kuohukermaa
¼ tl mustapippuria
Siisti ja paloittele kantarellit. Paista sienet kuivalla pannulla niin,
että niiden neste haihtuu. Lisää ruokalusikallinen voita ja mausta suolalla.
Nosta sienet sivuun odottamaan.
Kiehauta kanaliemi ja pidä se lämpimänä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää sipulin kanssa pannulle sienet, riisi ja persilja. Anna niiden lämmitellä hetki. Kaada sitten viini kattilaan ja anna sen haihtua pois. Lisää kanalientä riisin joukkoon pikku hiljaa. Aina kun edellinen liemiannos on saostunut, lisää vähän lientä kattilaan ja sekoita huolella. Kun riisi on lähes valmista, ota kattila pois liedeltä. Raasta parmesanjuusto. Helli valmista risottoa vatkaamalla sekaan voita, kerma ja parmesan. Anna kattilan seisoa muutama minuutti sekoittamatta. Tarkista suola. Ripottele annoksen päälle mustapippuria ja parmesanraastetta.
ENSI KERRALLA
Älä kitsastele kanaliemen kanssa.
KAIKKI TYKKÄÄ
Simply Recipes 5.5.2009 - vermuttia, viskiä tai kuivaa valkoviiniä
Pieni vispiläkauppa 13.2.2012 - tryffelituorejuustoa
Unelias kokki 10.8.2012 - tärkkelyksen maku karkoitetaan valkoviinillä
Liemessä 6.9.2012 - Jamie Oliverin resepti
Kaikki äitini reseptit 20.3.2013 - terapeuttista suppilovahverorisoton hämmentämistä
VILKAISE MYÖS
Satu Koivisto 2.8.2020 - sitruunamehulla
keskiviikko 6. elokuuta 2025
Kantarellirisotto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti