Uppomunat nousevat arjen yläpuolelle ja maistuvat herkullisilta leivän päällä. Munien keittäminen saattaa kiristää hermoja, mutta siihen ei ole syytä, sillä munat pysyvät koossa etikan voimalla.
Laita vesi lämpenemään. Lirauta veden sekaan vähän etikkaa. Alenna lämpötilaa heti kun vesi alkaa kuplia. Pidä vesi kuumana, mutta älä anna sen kiehua. Riko kananmuna pieneen astiaan. Sekoita vettä puulastalla niin, että saat aikaan rauhallisen pyörteen. Laske kananmuna varovasti keskelle pyörrettä. Odota rauhassa kunnes kananmuna kokoaa itsensä. Jos muna tipahtaa kattilan pohjalle, irrota se varovasti. Kananmuna on sopivan kypsä 3-4 minuutin päästä. Valuta kananmuna talouspaperin päällä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti: Smitten Kitchen 8.8.2008
ENSI KERRALLA
Kärsivällisyyttä ja toistoja, niin tulee parempia uppomunia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti