100 g parmesanjuustoa
1 kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl ruohosipulia
2 rkl neitsytoliiviöljyä
10 dl kanalientä
¼ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
Valmista ensin parmesanlastut. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta parmesanjuusto. Säästä desin verran juustoraastetta keittoa varten. Levitä juustoraaste foliolla peitetyn uunipellin päälle ohueksi levyksi. Paista 10 minuutin ajan kunnes juusto on kullanruskeaa ja rapeaa. Jäähdytä. Riko juusto isoiksi lastuiksi. Poista kukkakaalin lehdet ja paksu varsi. Leikkaa kukkakaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja ruohosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kukkakaali ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kukkakaali on pehmennyt. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta parmesanraasteella, suolalla ja pippurilla. Kiehauta keitto vielä nopeasti. Koristele keittoannokset ruohosipulilla ja parmesanlastuilla.
Resepti: Dave Lieberman ja Smitten Kitchen 3.9.2006
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Kevennä ajatuksias, älä ruokias! 15.2.2011 - curry, sahrami, cheddar
Soppakellari 2.4.2012 - tee, timjami
Vatsasekaisin kilinkolin 15.8.2011 - wasabijogurtti
Soul Kitchen 13.12.2011 - parsakaali, kukkakaali, savupaprika
Fanni & kaneli 13.3.2013 - parmesan, dijon, pekonikrutonki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti