sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pizzapohja

Käytä pizzapohjaan nimenomaan durumjauhoja, sillä ne antavat taikinaan hyvän sitkon. Taikinan salainen ainesosa on kuitenkin hunaja, joka tuo siihen ripauksen makeutta.

2½ dl durumvehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
½ tl Maldon-suolaa
1 dl lämmintä vettä
½ tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kulhossa jauhot, hiiva ja suola. Tee jauhokeon keskelle kuoppa ja kaada siihen lämmin vesi ja hunaja. Sekoita taikinaksi. Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Taikina on sopivan paksuista kun se irtoaa sekä käsistä että kulhosta. Nostata taikinaa pöydällä liinalla peitettynä vähintään tunnin ajan tai mieluiten jääkaapissa yön yli.

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Resepti riittää uunipellilliseen pizzaa.

KAIKKI TYKKÄÄ
Michael Ruhlman 20.4.2009 - mittasuhteet eivät ole niin tarkkoja
Fanni & kaneli 8.1.2013 - leivinuunissa
Rouva Raadelmasta 28.5.2014 - tipo 00

VILKAISE MYÖS
Pippurimylly 25.5.2011 - täydellisen reseptin etsintä

Ei kommentteja: