maanantai 3. lokakuuta 2016

Kotitekoinen jogurtti

Jogurtin voi tehdä mistä tahansa maidosta tai laktoosittomasta maitojuomasta. Mitä kauemmin jogurtti saa tekeytyä, sen paksumpaa ja happamampaa siitä tulee. Maku riippuu siitä, millainen bakteerikanta jogurttijuuressa on. Varmista ettei juurijogurtti sisällä liivatetta tai karrageenia.

10 dl maitoa
1 rkl jogurttia

Kaada maito kattilaan ja kiehauta nopeasti. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä maito 43 asteiseksi. Sekoita jogurtti maidon joukkoon. Peitä kattila muovikelmulla ja pidä 40 asteen lämmössä 18-24 tunnin ajan. Nosta jogurtti jääkaappiin ja valuta juustoliinan läpi 8 tunnin ajan. Jogurtti säilyy jääkaapissa kuukauden ajan.

ENSI KERRALLA
Ihanaa! Ruokalusikallinen jogurttijuurta riittää hyvin. Vaikeinta oli löytää sopivan lämmin paikka. Sähköuuni on liian lämmin. Talvella kulhon voi laittaa lämpöpatterin päälle, jolloin lämpö nousee juuri ja juuri 30:een. Ilmeisesti on olemassa jogurttitermoksia? Älä valuta jogurtttia liian kauaa. Mihin valutetun heran voisi käyttää?

KAIKKI TYKKÄÄ
101 Cookbooks 18.6.2005 - Valmistusaika riippuu valitun siemenjogurtin bakteerikannasta. Jogurtti on paksumpaa, jos lisäät maitojauhetta.
Vatsasekaisin kilinkolin 19.4.2011 - mausta vaniljalla
Kivistössä 20.7.2011 - lisää maitojauhetta
Herkkusuun lautasella 2.10.2012 - kutunmaitojogurtti
Campasimpukka 21.1.2013 - jogurtti ei valmistu, kun kulhon säilyttää viileässä

VILKAISE MYÖS
Michael Ruhlman 3.10.2011 - lämmitä vesihauteessa tai uunissa
Herkkusuun lautasella 28.2.2012 - yksityiskohtaiset ohjeet
David Lebovitz 27.5.2013 - valmista lasipurkissa, jossa jogurtti on helppo säilyttää

Ei kommentteja: