tiistai 1. marraskuuta 2011

Cole slaw

Tällä ohjeella tulee valtava määrä kaalisalaattia. Sekä kaali että kastike säilyvät jääkaapissa kuukauden verran, jos et sekoita niitä keskenään.

½ valkokaali
½ punakaali
4 porkkanaa
2½ dl tuoretta persiljaa
500 g majoneesia
4 rkl dijonsinappia
2 rkl maalaisdijonsinappia
2 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl Maldon-suolaa
½ tl sellerisuolaa
½ tl mustapippuria

Silppua kaalit ja porkkanat pitkiksi suikaleiksi. Silppua persilja. Sekoita majoneesi, sinapit, etikka, suolat ja pippuri. Kaada kastike vihannesten päälle ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon persiljasilppu. Anna salaatin maustua jääkaapissa yön yli.

Resepti: Barefoot Contessa

ENSI KERRALLA
Salaatti maistui pistävän metalliselta ja jäin kaipaamaan pehmeää kermaisuutta. Punakaali myös tehokkaasti värjäsi salaatin violetiksi. Puoli kiloa kaalia yhteensä lienee sopiva määrä. Etsi uusi resepti!

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 1.11.2006
Limepippuri 29.7.2007
Kivistössä 20.4.2011
Sauvajyvänen 1.7.2011
Herkku & koukku 5.6.2012
Kokkia viinissä 10.6.2012
Kulinaarimuruja 9.6.2012
Pinch My Salt 4.7.2012
Nautiskellen 13.6.2012
Soul Kitchen 26.6.2012
Chez Jasu 31.3.2013

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maisa! Sinusta puhutaan selän takana hyvää... käyhän blogissani jos kiinnostuit :D

Maisa kirjoitti...

Kiitos, Virva! Tässä vaiheessa täytyy kai tunnustaa, että blogini ei taida täyttää blogilogiikan perussääntöjä. Olen ottanut tavaksi muokata vanhojakin tekstejä. Yli vuoden vanhat muistiinpanot siirrän seuraavalle vuodelle, jotta löydän helposti kunkin kuukauden sesonkireseptit.

Suloisia nuo teidän lapsukaiset. Vilskettä ja vilinää kai riittää?