tiistai 1. marraskuuta 2011

Valkosipuli-sitruunamarinoitu kananpoika

1 dl paahdettuja valkosipulinkynsiä
½ sitruuna
5 dl vettä
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
1 broileri

Paahda valkosipulinkynnet edellisenä päivänä.

Leikkaa puolikas sitruuna neljään lohkoon. Purista lohkoista mehu. Sekoita marinadiin valkosipuli, sitruunamehu, vesi, suola, pippuri ja öljy. Lisää laakerinlehdet. Laita broileri ja marinadi pakastepussiin. Lisää mukaan sitruunalohkot, joista on puristettu mehu. Marinoi yön yli.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Ota broileri pois marinadista. Kuivaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista broileri ritilän päällä tunnin ajan kunnes sisälämpötila on koiven kohdalla 80 astetta. Anna broilerin levätä 10 minuutin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: Simply Recipes 1.11.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 2.3.2010
Jane Deere 29.10.2010
Jokihaka kokkaa 16.1.2012
Fanni & kaneli 25.3.2012
Sauvajyvänen 15.4.2014

Ei kommentteja: