torstai 22. joulukuuta 2011

Paahtopaisti

Paahtopaistiin ei missään nimetä kannata käyttää kalliita lihapaloja kuten ulko- tai sisäfileetä, sillä pitkä paistoaika vain kuivattaa ne. Valitse sen sijaan sisä- tai paahtopaisti. Jos löydät paistin, jonka pinnassa on vielä makurasva, tee heti kaupat.

1½ kg sisä- tai paahtopaistia
1 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria

Nosta paisti tunti ennen paistamista paketoituna huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Tee terävällä veitsellä paistiin 8 reikää. Työnnä jokaiseen reikään puolikas valkosipulinkynsi. Levitä paistin pintaan oliiviöljyä ja mausta se suolalla ja pippurilla. Laita paisti uuniritilälle rasvaisempi puoli ylöspäin. Aseta paistin alle uunivuoka, johon neste voi valua. Paista 190 asteessa puolen tunnin ajan. Laske sitten uunin lämpötila 110 asteeseen ja kypsennä 2-3 tunnin ajan. Paisti on sopivan kypsä kun sisälämpötila on noussut 58-60 asteeseen. Anna paistin levätä folilla peitettynä 15 minuutin ajan ennen tarjoamista. Uunivuokaan kertyneestä nesteestä saat maukkaan kastikkeen.

Resepti: Simply Recipes 22.12.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 24.2.2006
Rouva Raadelmasta 11.6.2011
Kokit ja potit 14.1.2012
Patalintu 30.12.2012
HS Ruokatorstai 28.1.2013 ja 28.1.2013
Unelias kokki 27.4.2013

Ei kommentteja: