keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Paistikastike

Paistiliemestä saat kastikkeeseen ihan maun. Vain ruokalusikallisesta paistilientä saa kupillisen herkullista kastiketta. Paistikastikkeen voi tehdä vehnäjauhoista tai maissitärkkelyksestä. Tällä reseptillä valmistuu kastike niin lihan, kanan kuin kalkkunankin kaveriksi.

2 rkl maissitärkkelysjauhoa
3 rkl kylmää vettä
2 rkl paistilientä
2 dl kermaa
3 dl lihalientä tai vettä
½ tl Maldon-suolaa

Sekoita maissitärkkelys pieneen määrää kylmää vettä. Kuumenna kattilassa paistiliemi ja suuruste. Kun kastikepohja saostuu, lisää kerma ja lihaliemi. Kypsennä hiljalleen ja mausta suolalla.

Resepti: Simply Recipes 28.12.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Suolalla tilalla voi käyttää kuulema myös tabascoa korostamaan kastikkeen makua. Nesteeksi sopii myös esimerkiksi perunoiden keitinvesi.

VILKAISE MYÖS
HS Ruokatorstai 28.1.2013 ja 28.1.2013

Ei kommentteja: