maanantai 12. joulukuuta 2011

Ranskalainen sipulikeitto

Kylmänä talvi-iltana tarjoa sipulikeittoa vieraille, joiden seurasta aidosti nautit.

2 kg sipulia
1 dl oliiviöljyä
1 rkl Maldon-suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
20 dl lihalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl konjakkia

Kuori ja viipaloi sipulit. Kaada sipulit ja öljy isoon kattilaan. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuullota keskilämmöllä parin tunnin ajan kunnes sipulien neste on haihtunut. Jatka kuullottamista kunnes sipulit ovat karamelisoituneet lämpimän ruskeiksi. Laita sillä aikaa lihaliemi kiehumaan. Mausta sipulit pippurilla ja timjamilla. Kaada lihaliemi ja viini kattilaan. Hauduta tunnin ajan sekoittaen silloin tällöin. Lisää konjakki juuri ennen tarjoilua.

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Tarvitaanko sokeria?

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 12.12.2006 - Julia Childin resepti
Just Cook It 30.1.2009 - balsamiviinietikka, tekniikka
Smitten Kitchen 9.4.2011 - Julia Childin resepti yksinkertaisemmin
Herkkusuun lautasella 21.8.2011 - monta eri sipulia, häränhäntäliemi, emmental, ruisleipä
Michael Ruhlman 6.10.2011 - köyhän miehen ruoka, unohda lihaliemi
Janoinen persilja 3.11.2011 - yksinkertaista ja edullista
Rouva Raadelmasta 18.12.2011 - valkosipuli, laakerinlehti, worcestershire, soijakastike
Sauvajyvänen 26.8.2012 - Julia Childin resepti
Sillä sipuli 29.11.2012 - tähtianis, timjami
Jokihaka kokkaa 24.1.2013 - timjami, laakerinlehti
Nautiskellen 3.3.2012 - kasvisliemi, timjami
Michael Ruhlman 4.3.2013 - perinteinen resepti
HS Ruokatorstai 30.3.2015

Ei kommentteja: