Beurre Blanc on ranskalainen kastike, joka tehdään voista, salottisipuleista ja hapokkaasta nesteestä kuten viinistä tai sitruunamehusta. Appelsiinilla maustettu beurre blanc sopii vaalean kalan tai äyriäisten seuraksi.
1 salottisipuli
2 appelsiinia
1 dl valkoviiniä
200 g kylmää voita
¼ tl Maldon-suolaa
⅛ tl valkopippuria
Kuori ja silppua sipuli pienen pieneksi. Raasta puolikas appelsiini ja purista kahden appelsiinin mehu. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu, appelsiininkuori, viini ja sipuli. Keitä kunnes kastike on paksua ja tahmeaa, ja nestettä on jäljellä puolet alkuperäisestä. Kuutioi voi. Lisää kylmä voi kuutio kerrallaan koko ajan raivokkaasti sekoittaen. Pidä kattila miedolla lämmöllä, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: David Lamonica ja Simply Recipes 2.1.2006
ENSI KERRALLA
Maistui upealta kanan kaverina! Appelsiinimehusta ei koskaan tullut tahmeaa, mutta voi suurustui silti hyvin. Kastike juoksettui kun se seisoi hellalla, joten tarjoa se heti.
VILKAISE MYÖS
Molekyyligastronomia 26.3.2009 - Molekyyligastronomi Anu Hopian resepti
appelsiinikastikkeelle on yksinkertainen: Keitä litra appelsiinimehua
niin, että mehua on jäljellä kaksi desiä. Sekoita lopuksi joukkoon
ruokalusikallinen voita.
Vatsasekaisin kilinkolin 22.11.2011 - suurusta kastike keltuaisilla
Hunter Angler Gardener Cook 27.5.2013 - appelsiini-sahramikastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti