keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Keitetyt perunat

Perunoiden keitinveteen pitää aina laittaa suolaa, sillä muuten perunat imevät vettä itseensä. Varaa perunoita 2-3 kpl / noin 250 g per ruokailijaa. Valitse perunaksi siikliä, nicolaa tai annabelleä.

½ kg perunoita
1 tl karkeaa merisuolaa
10 dl vettä

Pese perunat ja laita ne kattilaan. Kaada kattilaan vettä niin, että perunat peittyvät juuri ja juuri. Peitä kattila kannella ja nosta liedelle. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja laske sitten lämpöä. Keitä 20 minuutin ajan. Hauduta vielä hetki kattilassa kannen alla.

ENSI KERRALLA
Ihanaa, suoraan lapsuudesta!

VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmasta 8.6.2014 - varhaisperunat lisätään kiehuvaan veteen

Ei kommentteja: