Luulisi, että keitettyjä kananmunia varten ei kukaan tarvitsisi reseptiä, mutta yksinkertaiset asiat ovat aina vaikeimpia. Serious Eats tutki kananmunien keittotekniikkaa:
‣ kananmunan kuoret irtoavat helpommin kun lisäät munan kiehuvaan veteen
‣ täydellisissä kovaksi keitetyissä munissa keltuainen on noussut 77 asteeseen ja valkuainen 82 asteeseen. Pääset lähelle tätä, kun lasket lämpötilaa heti kananmunien lisäämisen jälkeen niin, että vesi juuri ja juuri poreilee.
‣ jäähdyttäminen jääkylmässä vedessä auttaa kananmunia turpoamaan kauniin muotoisiksi
KOVAKSI KEITETYT KANANMUNAT
Laske kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä 8-9 minuutin ajan. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä.
PEHMEÄT KANANMUNAT
Laske kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuutin ajan. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä.
Resepti: Smitten Kitchen 20.8.2009 ja 20.8.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Chocolate & Zucchini 13.1.2009 - Riko kypsien kananmunien kuori rikki ja laita ne uudelleen kylmään veteen, niin kananmunat on helpompi kuoria.
Serious Eats 29.7.2020, 20.7.2020 ja 1.8.2022 - täydelliset munat tieteellisesti
lauantai 27. tammikuuta 2024
Keitetyt kananmunat
Tunnisteet:
Kananmuna
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti