lauantai 22. tammikuuta 2011

Kokonaiset paahdetut valkosipulit

Paahdetut valkosipulit maistuvat leivällä tai pihvin seurana. Valitse isoja valkosipuleja, joissa on ehjä kuori. Varaa jokaiselle syöjälle yksi valkosipuli.

1 kokonainen valkosipuli
1 rkl voita

Poista valkosipulin uloin kuori. Leikkaa valkosipulin hattu pois. Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Laita valkosipulin päälle voinokare. Laske uunin lämpöä 150 asteeseen ja anna valkosipulien paahtua puolen tunnin ajan. Nappaa pehmeät kynnet veitsenkärjellä pesästään ja nauti.

ENSI KERRALLA
Oliiviöljyllä tulee varmasti aivan yhtä hyvää! Laske paistolämpötilaa ja pidennä paistoaikaa?

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 23.1.2006

1 kommentti:

Inkivääri kirjoitti...

Uunissa paistettu valkosipuli on siis niin makoisa pala - minäkin laitan nykyään uunijuuresten joukkoon kokonaisen valkosipulin, täytyykin napata seuraavan kerran hattu pois niin on helpompi syödä:)